Att finansiera din trädgård

stenpartiAtt bygga en vacker trädgård kan lätt bli dyrt. Det kan kosta allt från några få tusen kronor till flera hundra tusen kronor. Att lägga flera hundra tusen på din trädgård kan låta galet men faktum är att det kan vara en mycket bra investering om du gillar trädgårdar och om du gillar att spendera tid utomhus. Pengarna som du lägger på din trädgård är nämligen inte bortkastade utan är in investering i dig själv och i din fastighet.

  • En vacker trädgård kan dramatiskt öka värdet på ditt hus.
  • En vacker trädgård ger dig en trevlig plats att lugna ner och känna dig trygg. Detta får dig att må bättre och gör det möjligare för dig att jobba hårdare och mer effektivt utan att bli utbränd. En lugn lycklig person blir mer framgångsrik än någon som är olycklig och stressad.
  • Investeringen i din trädgård är en engångskostnad som du sedan kan dra nytta av i många, många år. Att spendera 100 000 för att anlägga en spektakulär trädgård kan verka som en mycket hög siffra. Men om du istället tänker att du kanske kommer bo i ditt hus och njuta av trädgården i 20 år så är det bättre att se det som att du spenderar pengarna för att få njutningen av trädgården i 20 år. Om du ser det på detta sätt så kostar trädgården istället bara 5000 kr per år. En mycket rimligare summa. Trädgården kommer bara bli vackrare med åren om du väljer att använda dig av perenner och buskar. Om du planterar mycket fruktträd, vindruvor och annat i trädgården så kommer den även spara pengar åt dig varje höst då du kan äta din egen frukt istället för att köpa den i affären.

På http://villatidningen.se/tradgard/vaxtliv/investera-i-din-tradgard-nu får du inspiration och fler motiv till varför du ska investera i din trädgård.

Att spendera, mycket pengar på sin trädgård är med andra ord inte en dålig ide så länge som man spenderar pengarna smart. Undvik att spendera pengar på dyra trendiga saker. Bygg istället en trädgård baserad på tidlös elegans och med tåliga material. På detta sätt kan du bygga en trädgård som med lite skötsel kan vara i 20 , 50, 100 eller tom flera hundra år. Många av världens främst trädgårdar byggdes av entusiaster för flera hundra år sedan och är idag vackrare än någonsin. De flesta skulle idag säga att de var mycket bra investeringar även om de kostade mycket pengar när de anlades.

rhododenronDet finns två sätt att skapa en trädgård. Det ena sättet är att skapa en plan för vad man vill åstadkomma och sedan göra lite åt gången när man har tid och råd att färdigställa en del till. Det andra sättet är att göra hela trädgården på en gång. Detta ger ofta ett bättre resultat och låter en njuta av den färdiga trädgården tidigare än man annars skulle kunna. Att göra hela trädgården på en gång kan dock vara tämligen dyrt och verka som en omöjlighet för många. Sanningen är dock att man ofta kan låna till trädgården om man har en utarbetad plan för vad man vill göra. Banker vet att vackra trädgårdar ökar värdet på ett hus så de är ofta villiga att ge ett renovationslån för att möjliggöra arbetet. Detta är dock bara sant om du har utvecklat en plan som de kan se som värdehöjande. Även om det inte är värdehöjande så kan du ofta låna pengar på huset förutsatt att du har låneutrymme klart. Att låna på huset är ofta ett bra sätt att finansiera en trädgård. Det ger dig en lägre ränta än du skulle få om du använde en annan typ av lån. Din månatliga kostnad bli också relativt liten eftersom storleken på ditt totala lån inte behöver påverkas särskilt mycket. Om du inte kan låna på huset så är det värt att överväga att ta ett s.k blancolån eller kreditlån för att finansiera din trädgård. Dessa lån är dyrare än vanliga bolån men om du har bra kredit kan räntan fortfarande hållas relativt låg. Med en lång betalningsperiod behöver den månatliga kostnaden inte bli särskilt stor.

Många som läser detta tänker nu kanske att det är oansvarigt att rekommendera att någon lånar pengar för att anlägga en trädgård. Vi kan förstå detta. Allt beror på hur man spenderar pengarna. Precis som dekorationer i huset kan trädgårdsarbete vara bortkastat eller en värdebyggande investering. Vi rekommenderar att man lånar till trädgårdar som bygger värde i fastigheten och förbättrar ens liv. Enligt oss kan detta var mer än värt en månatlig kostnad och en vacker trädgård kan ofta ge samma njutning som t.ex. ett TV abonnemang som ingen tycker det är konstigt att man betalar varje månad. Att fixa sin trädgård på rätt sätt ger njutning, är bra för din mentala hälsa och ökar värdet på din fastighet. En mycket bra investering enligt mig och en investering som är mer än värd att låna till. Speciellt med de låga räntor man betalar idag. Räntor som troligen kommer bestå i flera år.

NARCISSERVi vill dock starkt avråda från att man tar SMS-lån eller andra snabblån för att arbeta i sin trädgård. Dessa lån är förknippad med stora avgifter och skall enbart användas när man verkligen behöver pengar. Om enda sättet man kan finansiera arbete i sin trädgård är genom att ta ett SMS-lån så rekommenderar jag starkt att du istället skjuter det arbetet på framtiden.

Ett viktigt undantag från detta är när det kan orsaka dyra skador om man inte genast åtgärdar ett problem i sin trädgård såsom t.ex. när ett vattenläckage har uppstått eller när ett träd hotar falla över ens hus. Det är dock viktigt att du väljer det billigast möjliga smslånet då det skiljer sig väldigt mycket mellan kreditgivare.
Besök www.kreditguiden.se/ för att se kreditgivare av smslån.

Om du vet att du kommer vilja ha en storartad trädgård i framtiden men ännu inte har ett hus kan det vara en bra ide att skapa en speciell trädgårdsfond som man sätter av pengar till och som låter en drömma om en framtida trädgård. Jag rekommenderar att du investerar pengarna i denna fond i relativ säkra investeringar men som ger bättre avkastning än ett räntekonto. Investeringar såsom aktiefonder eller direkt ägda aktier i storbolag. Vi rekommenderar inte investering i utvecklingsbolag, på Forex marknaden och binära optioner då samtliga dessa investeringar är alltför riskfyllda.